O nas

Najprej je bil ustanovljen Konjeniški center Zlati D. Kasneje, v sredini 2008 pa se je preoblikoval v Konjeniško društvo Podkev. Od vsega začetka je bil namen konje približati vsem njihovim ljubiteljem. Skozi športne programe, druženja, spoznavanja del na kmetiji in v vrtu so se člani učili pravilnega pristopa do konja, vse o negovanju konj in seveda pravilne ježe.

Lastnica društvain velika konjeniška navdušenka je Danica Šepec. Konjeniški center Zlati D je ustvarila s podporo in pomočjo svoje družine. Mož Andrej in sinova Iztok ter Marko še vedno pomagajo v konjušnici in na domačiji.

Društvo se razprostira na 20.000 m2.  Ima s svojimi konji zasedenih sedem od  devetih boksov. V neposredni okolici so veliki pašniki in maneža. Površina maneže je 75m x 25m. Tla so prekrita s prodnatim pralnim peskom, zaradi česa se ne praši in pozimi ne zamrzne. Takšna tla učinkoviko krepijo kite, sklepe in kopita. V maneži so postavljene ovire živih barv, ki vzpodbujo konje in njihove jezdece k živahnim treningom. Maneža se uporablja skozi celo leto. Za paši ali treningom neprimerne dni pa je na voljo tudi sprehajalna naprava z različnimi programi za šest konj hkrati.

Konji imajo vedno dosti sena ali sveže trave, zelo skrbimo za kakovost krme. Vsak boks ima vgrajen avtomatski pojilnik. Konji so že v zgodnjih jutranjih urah spuščeni na pašo, da se sprehodijo, divjajo in jedo. Ključnega pomena so tudi redni treningi konj.  Z njimi si konji razvijajo mišice, krepijo srce, sklepe in kite ter pridobivajo na vzdržljivosti. Sodelujemo z najboljšimi jahači, kovači in veterinarji. Počutje konj je za nas vedno na prvem mestu, saj le zadovoljen konj pomirja in osrečuje vse v svoji bližini.

V preteklosti so bili omogočeni tudi poletni tabori za otroke, ki so vključevali še učenje uporabne botanike na zeliščnem vrtu, obhod in ogled ribnika Vrbje z njegovimi raznolikimi ekosistemi, ogled Bio parka Nivo, predavanja o zdravi prehrani, delavnice domačih obrti in vsa potrebna znanja za prijetno druženje s konji.

Mediji o nas: