Lord Sherry in pripustna postaja

Lord Sherry

Lord Sherry je žrebec srednjega okvira, dopadljivega tipa in dobrega karakterja. Rojen je bil 1.6.1995. Licenciran je bil na podlagi izredno uspešno opravljenega preizkusa delovne sposobnosti leta 1998 v Munchen – Riemu, kjer se je takoj v skakanju s 127,53 indeksnimi točkami ter v dresuri s 117,72 indeksnimi točkami uvrstil na tretje mesto. V skupnem seštevku s 123,30 pa je dosegel četrto mesto in se s tem uvrstil v prvo kakovostno skupino toplokrvnih nemških žrebcev.

img_4133

Žrebec se je v letu 2000 pod A. Pevcem kot petletnik prvič udeležil tekmovanj v preskakovanju ovir pri nas ter v kategoriji A2 tudi nekajkrat zmagal. Kot šetletnik je bil v kategoriji L večkrat plasiran na prva 3 mesta, ob koncu sezone pa se je v kategoriji Ma/M6 uvrstil na drugo mesto.
V letu 2002 je v kategoriji Ma dvakrat zmagal in se še nekajkrat uvrstil na plasirana mesta. Kot sedemletnik je prvič štartal v tekmovanjih kategorije S*.

V plemenilni sezoni 2014 je eden od zgolj petih priznanih plemenjakov v Sloveniji, katerih lastniki imajo registrirano pripustno postajo.

Lord Sherry